100 куни

Mata i Stipa idu iz birtije dobro nalokani...
Mata je malo pretjero pa povrati... po košulji...
kaže; jooj ubit će me žena kad vidi bljuvotinu po košulji...
a Stipa mu kaže; kad dođeš kući daj ženi 100 kuna i reci joj da se u bircu neki tip napio i pobljuvo ti se po košulji
i dao tih 100 kuna za kemijsko čišćenje... 100% pali kod žena...
i dođe Mata kući, žena odmah paljbu po njemu... svinjo pijana... toliko se nalokati da bljuvati moraš!!!
a on joj da novce i kaže;
ma nisam to ja... neki se tip napio pa me pobljuvao i dao mi 100 kn za čišćenje...
a žena će mu; ali ovdje ima 200 kuna!?
ma....... malo mi se i usro u gaće.

Вицотека

 • Во лифт заглавиле еден дечко и една малку грда девојка.
  Девојката го предупредува:
  - Ако пробаш нешто ќе почнам да врискам!...

 • Плавуша и вили на другарка и плавуша:
  - Си направив уште една дупка на увото.
  - И сега како е, подобро слушаш?

 • Газда на компанија им говори на своите вработени:
  - Постојано плачете и се жалите, ама факт е дека оваа година платите ви се повисоки...

 • Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат.
  - Мамо, зошто оној мавта со стапот?
  - Сине тој е диригент....