Молење

- Зошто кучињата имаат повеќе достоинство од човекот?
- Затоа што кучињата молат на две нозе, а човекот на четири.

Вицотека

 • Судијата:
  Обвинет сте, затоа што сте го фрлиле комшијата низ прозор!
  Обвинетиот:
  Не сум фрлил јас судија никаков комшија,...

 • Трпе учи да вози кола и инструкторот го проверува дали пази при менување на брзините:
  - Трпе, со која одиш сега?
  - Ах, што имам...

 • - Која е разликата помеѓу поранешните и денешните штркови?
  - Порано штрковите носеа деца, а денес грип.

 • Се враќа дома Трпе, и гледа Трпана гола легнала на креветот.
  - Трпано душо, што правиш гола на креветот?
  - Гледај бре Трпе, немам...