Молец

Само што заспал мажот дома, тоа го користи швалерот да излезе од шкафот и да си оди накај дома.
Излегол полека, со јакна во рака, да не му е ладно надвор и во тој момент станува мажот, го гледа и така сонлив го прашува:
- Кој си ти бе?
- Молец!
- Па што си ми ја земал јакната?
- Дома ќе си ја јадам!

Вицотека

 • Мажот и жената имаа страшна расправија баш на својата 40 годишница од бракот.
  Мажот целиот побеснет вика:
  - Кога ке умреш ќе ти...

 • Му го поставуваат на еден Шкот вообичаеното прашање:
  - Што носат Шкотите под килтот?
  - Во успешен ден.......

 • Разговараат двајца пријатели:
  - Имаш ли Фејсбук?
  - Имам.
  - А мсн?
  - И тоа имам.
  - А Скајп имаш ли?
  - И...

 • Кога некој ќе ти фрли камен,
  врати му со цвеќе,
  но не ја заборавај саксијата.