Заспан шофер

Кога ќе умрам, сакам да умрам како мојот дедо - кој умре мирно додека спиеше.
А не да врескам како патниците во неговиот автобус.

Вицотека

 • Жената на Рамче му вика:
  Ауу што убаво мирисаш.
  - Што си ставил?
  - Чисти чорапи!

 • Се возат две плавуши во фиќо...
  Фиќото почнало да трокира. Едната русокоса ја отвора хаубата:
  - Па ти немаш мотор!
  Другата...

 • Два саат преко ноќ, спиев сви дома, к'д од ед'н пут, некој ѕрнннн, ѕвони на врата.
  Иде муж у пижаме, отвара врата и има што да види,...

 • У теретану прашуе дечко инструктора:
  - Слушај сакам да фату добру женску...
  - Од коју машину да почну?
  - Од банкомат!!!