Кокошки

Се јавува човек што дтка во полиција и вели:
- Попопополиција?
- Да полиција.
- Кококошките на комшијата ми сметаат да спијам?
- Колку ги има?
-100.
Па избркај ги - му велат од полицијата.
- Па ииизззбркав 90 но ооосстанатите ми сссметаат.
- Па избркај ги и тие.
- Изззбркав 9 но тоа што осстттана пак ми ссссмета.
- Па отерај го и тоа во пичку матер.
- Па ја почнав да викам идитеее у пипипипи, и сите кокошки се вратија.

Вицотека

 • Три жени играат голф во едно убаво неделно претпладне. Едната од нив не е премногу умешна, па нејзиното топче одлетува в шума. Таа оди да го...

 • Трпе го прашува Цветко:
  - Како доаѓаш на работа?
  - Со тешки маки.
  - Не мислев на тоа, туку како стигнуваш?
  - Во...

 • 1x9+2=11
  12x9+3=111
  123x9+4=1111
  12345x9+5=11111
  123456x9+6=111111
  1234567x9+7=1111111
  12345678x9+8=...

 • ‎- Дедо искаш ле студентки?
  - Еееее, таман работа, кој нече студентки!
  - Ем, оти не запиша баба на факултет?