Што е татковината?

Одат Трпе и Цветко во војска и командирот го прашува Трпе:
- Трпе што е татковината?
- Не знам!
- Ти си глуп! Цветко што е татковината?
- Татковината е моја мајка!
- Точно! Трпе што е таковината?
- Татковината е на Цветко мајка му.
- Ти идиоте! Тактовината е и твоја мајка исто така. Разбра?
- Разбрав!
- Што разбра?
- Јас сум на Цветко брат!

Вицотека

 • Се враќа мрежен администратор дома по 2 дена и жена му го чека на врата:
  - Ајде сега да ми објасниш каде беше и што правеше!
  ...

 • По еден медицински конгрес се наоѓаат доктор и докторка сами во хотелска соба. За време на сексот докторот и шепнува на колешката:
  -...

 • Зашто господ ја создал жената?
  Затоа што кога го создал мажот рекол:
  Упс! Каква грешка!
  Одма ја поправил грешката и ја...

 • Знаете ли колку бил силен Крали Марко???
  Многу бил силен.
  Од што бил силен кога водел оро на свадба наместо шамивче вртел...