Пат

Разговараат 2 комшивки:
- А мори, што си целата модра?
- Маж ми ме истепа.
- Јас мислев на пат е.
- Е и јас мислев така.

Вицотека

 • Баба и дедо седат во дневна соба и гледаат телевизија кога дедото прашува:
  - Бабо ма, се сеќаваш каде ги оставив наочарите?
  - Не...

 • Удовац се оправдуе пред судију:
  - Ја уопште не претпостављаше дека жена ми се дави.
  - Она викаше силно исто како што и обично...

 • Муж гу прашуе жену:
  - Што тражиш по собу?
  - Тражу гу књигу ''Како се живи подугачко'' и никако неможу да гу најду.
  - И нема...

 • Учителка држи курс по историја на 20 плавуши. Прво прашање:
  - Каде се наоѓа Америка?
  Маја, една од плавушите станува и ја...