Судии

Господ и ѓаволот се договарале да организираат фудбалски натпревар помеѓу рајот и пеколот. Господ му се фали на ѓаволот:
- Знаеш што, џабе ќе играме, најдобрите фудбалски играчи се кај мене.
- Не збори пред време, ја ги имам сите судии.

Повеќе од ВицотекаЗОШТО СЕ ЧУВСТВУВАМ УМОРЕН И ПРЕРАБОТЕН? Порано мислев дека премалку спијам или дека работата е премногу стресна за... + повеќе

Жено како ќе си идемо дома? Седи пичка ти материна пијана, овој е наша слава.

Се среќаваат после долго време двајца школски другари. - Знаеш имам три деца. - Браво, како се викаат? - Најстарата е... + повеќе

Влегува мажот дома, од врата пали цигара а жена му го начекува од прва: - Пак ли бе со тоа отровот? Одма да си го... + повеќе