Бубалици

Разговараат две деца бубалици.
- Еј, моите отидоа на одмор, сега имам празна гајба!
- Блазе си ти, сега можеш да учиш на глас!!!

Вицотека

 • Богат Кумановец оди на пат и му вели на својот слуга дека може да му се јави само ако е многу, многу важно.
  Само што стигнал на...

 • Цветко збори на телефон:
  - Ало! Здраво! Со кого зборувам?
  -Со продавницата за кондури.
  -Извинете сум го згрешил бројот....

 • Која е разликата помеѓу гроб и WC?
  -Нема разлика, кога мора да се оди...се оди!

 • Некоја плавуша била на квиз во кој поставуваат прашања и одговара прв оној кој прв ќе притисне на тастерот. Водителот чита прашање:
  -...