Шума

Вози Мујо точак и го среќава Хасо:
- Мујо, од каде ти е точакот?
- Абе си одам јас по шумата, и одеднаш ја гледам комшивката како вози точак. Незнам што и стана ама наеднаш почна да се соблекува, го фрла фустанот на едната страна, точакот на другата страна и вика:
- Мујо, земи што ти срце сака!, и јас брат го зедов точакот.
- Па добро си направил, што ќе ти е фустан.

Повеќе од ВицотекаНа ѕид во женско ВЦ пишува: Мојот маж ме следи насекаде! Под истиот натпис: Ма нема врска, не ја следам.

Во Охрид имаше закачено табла "Roms To Rent" "Роми За Издавање" Си замав еден за дома !

Како се вика циган љубовник? Ромео!

Малото Пере му вика на татко му: - Тато, ај да а продајме мама. - Оти бре сине? - Ами, ја не цицам више, ти не а е*еш... + повеќе