Ичебана

Иде некој Кумановски сељак у Скопје у цвеќару:
- Имате ли ичебану?
- Ич ебана немаме, овоа девојчето до мене
е еднаш само, ако сакаш земи јa !

Вицотека

 • 6 razlika između žena i muškaraca 6 razlika između žena i muškaraca.

  1. Nadimci Ako Katarina, Ljiljana i Marijana u kafiću piju kafu...

 • Жената го гледа мажот зел еден чекан и си кове шајка во главата.
  – Што ти е тебе бе, да не си полудел? Зошто си ја забиваш таа шајка во...

 • Мали Џокица добил задача на час да напише песничка со рима. Напишал тој и станал да прочита:
  • Видите гњурца, вода му до
  • ...
 • Трпе отишол во Бугарија на шопинг.
  Ја паркирал колата, и на стаклото напишал „внатре нема ништо вредно”.
  Кога се вратил од шопинг...