Договор

Трпе:
- Тато, ти си фудбалер, знам дека ќе ме разбереш...
Тато:
- Што е сине ?
Трпе:
- Јас денес направив договор со петто оделение да играм уште една година!!!

Вицотека

 • Во ординацијата на познат психијатар лежи пациент и го раскажува својот проблем:
  Докторе секоја ноќ го сонувам истиот сон. Сонувам како...

 • Цените пораснати, донации заслабени, прети затварање на зоолошката градина.
  Сите животни собрани на едно место, се договараат кој ќе...

 • Си фатил некој човек Златен Ѓуптин и ѓуптинов му вели:
  Пушти ме добар човеку ке ти исполнам три желби.
  Човекот го пуштил.
  ...

 • Што е автобус?
  - Превозно средство кое оди 10 пати побрзо кога трчаш по него, отколку се возиш во него.