Екстерно

Кој има највише кругови?

А. Олимпиското Знаме
Б. Знакчето на Audi
В. Општина Центар


Kој е најважен политички алат во Македонија:

А. Преговори
Б. Дебата
В. Лопата


Македонците најмногу страдаат од:

А. Промаја
Б. Соседите
В. Невработеност


Кога одам кај него...

А. Сватови ме носат
Б. Ангели ме носат
В. Сама со такси си одам


Ко?

А. Сам ја да ти судим
Б. То тамо пева
В. Би реко чуда да се десе


За да се вработиш во Македонија, ти треба:

А. Соодветно образование
Б. Партиска книшка
В. Заокружи 2


Дополни ја реченичата: Подобро гулаб на гранка него?

А. Есма на Евровизија
Б. Латас на сител
В. Ефтов на твитер


Најголемата елементарна непогода што и се случила на Македонија е?

А. Земјотресот во Скопје
Б. Скопје2014
В. Драган Вучич


За скопските училишта: Колку пензионери се возат во ЈСП во вторник и петок ?

А. Знак за бесконченост
Б. Под А
В. А и Б
Г. А, Б и В


Додека Билјана платно белеше на Охридските извори, Ленка:

А. Дипломираше и се омажи во Скопје
Б. Соши кошула тенка ленена


Најпопуларен коментар на ФБ е:

А. Топ си кис4е
Б. mva
В. Лепотица :*:*


Иселениците се враќаат во Македонија:

А. Да гласаат.
Б. Да ги поправат забите.
В. Да покажат каква кола возат


Дали дали си...

А. Моја или сечија
Б. Гола или малку слечена
В. Таму нечија


Прашање за екстерно. Kако универзален кандидат спремен за вршење на сите функции е:

А. Никола Тодоров
Б. Никола Тодоров
В. Никола Тодоров


Бом чики-чики, бом чики-чики .......кикирики
А. Три-четири
Б. Две-три
В. Пе-чес


Паско Кузман за коса користи:

А. Маргарин " Добро Јутро"
Б. Увозен шампон од Узбекистан
В. Зејтин од Благој Ѓорев


Алачки денес зготви нешто многу:

А. Мх мх мх
Б. Ммммм
В. Оф оф оф


Васко Ефтов е:

А. Во центар
Б. Во Алсат
В. На одмор
Г. Ти е гајле кај е


Неќу кафе пијана су.......

А. НесКафе
Б. Макијато
В. Какао
Г. Боза


Жал за ?

А. Југославија
Б.  Деспина
В. Татковината


Ќе бидам вечерва?

А. Во твојта кецела
Б. Испод пенџера
В. Твојата вечера
Г. Мајка ти


Зошто полагаме екстерно?

А. Министерот нема кого, па не еб**а нас
Б. под А
В. под Б


Кој е крив ?

А. Дал бог ил судбина
Б. Она
В. БЦ
Г. Зар је важно тко е крив
Д. Џорџе Балашевич


Одам мајче,.......шетам.

А. По друм
Б. Подрум
В. В подрум


Јанко јаде..?

А. Бубрези
Б. Посна сарма
В. Бурек


Ѓоко Танески ја има?

А. Силата и тајната на универзумот
Б. Тезга на малоно пазарче во Охрид
В. Кајче без пента


Те знам од некаде, те имам видено на ..... паштета.

А. Кокошја
Б. Свинска
В. Телешка
Г. Рибешка


Која клетва е најкористена:

А. Да умре комшијата.
Б. Да му умре козата на комшијата.
В. Да му ебам мајката на комшијата


Кој го расте цвеќето?

А. Планинарот
Б. Градинарот
В. Пожарникарот
Г. Тошо


Не може нам нико ништа..?

А. Урко е со нас.
Б. Јачи смо од судбине.
В. Стефче е со нас.


Кога женскиот род не е на диета ?

А. никогаш
Б. Пред да добие
В. Секогаш


Најдобро е да си Van:
А. Gog
Б. Dajk
В. Земјава


Подреди ги хронолошки настаните во животот на невестата на БилиЅвер:

А. Матура
Б. Свадба
В. Бременост


Баш ти лепо стоје сузе али немој:

А. Билборди
Б. Реклами
В. Плакати


Драган Вучиќ на Мартин му е:

А. Татко
Б. Брат
В. Не знам, се срами да каже


VIA TVITER Карпош е ?

1. Револуционер
2. Кафич
3. Кино
4. На Стефче


Зашто на времето Романија ни даде 12 поени на Евровизија:

А. Имавме убава песна
Б. Каролина беше прекрасна
В. Џаро


Во стихот  “Раке пуке, раке шлаке“, пуке е:
А. Именка
Б. Глагол
В. Прилог
Г. Заменка


Македонија е:

А. Рај на земјата
Б. Лидер во регионот
В. Не гледам Сител


Кое место во Македонија има највеќе жители ?

А. Спорт Лајф
Б. Златна Копачка
В. Сенатор


Што правеше Билјана на Охридските извори?

А. Платно белеше
Б. Пари переше
В. Трето дете
Г. Весла цицаше


Најголемо пространство во Македонија е ?

А. Пелагонија
Б. Бунарџик
В. На Зоки Челото


Карпош е ?

А. Револуционер
Б. Кафич
В. Кино
Г. На Стефче


Дали Драган Вучиќ е сељак?
А. ДА
Б. Под А
В. Под Б


Драган Вучиќ е:

А. Актер
Б. Сликар
В. Сељак


 

Вицотека

 • Оди тип во трафика и и вели на продавачката:
  - Дај ми Нова Македонија!
  - Нема, ако сакаш да ти дадам Вечер?
  - Не, фала...

 • Дебела жена му вели на преслаб маж:
  -Кога тебе те гледа човек, може да помисли дека на светот владее глад.
  Мажот:
  -А кога...

 • Зошто научно е потврдено дека Адам и Ева се Македонци?
  - Затоа што се голи и боси, а мислат дека се во рајот!

 • Го викаат Гоки од под прозор на фудбал.
  Излегува мајка му и вика:
  - Зашто го викате Гоки на фудбал кога знаете дека има една...

НАЈДОБРАТА ХОСТИНГ УСЛУГА