Верна

Разговарале две пријателки, а едната рекла:
- Готово го оставам мажот ми!
- Зошто?
- Ме третира како куче, не можам повеќе да издржам!
- Што, те тепа и не ти дава да јадеш?
- Не па ти, туку сака да му бидам верна!

Повеќе од Вицотека– Жено, дај ми ги оние голф чорапине! – Кои ти се тие голф чорапи, бе? – А мори оние со девет дупки.

Оди пензионер во продавница да купи батаци и продавачот му вика: - Сакаш француски или словенски? А пензионеров му... + повеќе

Direktoru škole zvoni telefon: - Halo, je li to direktor? - Da, izvolite! - Moram Vam saopstiti da Marija Marić danas... + повеќе

Што е сличноста на полицаец и куче? И двајцата изгледаат како да те разбираат.