Како настанале луѓето?

Дете ја прашува мајката:
- Мамо како настанале луѓето?
- Од мајмуни сине!
После тоа детето оди кај татко си:
- Тато како настанале луѓето?
- Господ ги створил сине!
- Ама мама вика дека се настанати од мајмуни !?
- Остај ја мајка ти сине, таа ти збори за нејзината фамилија, јас ти кажувам за мојата!!!

Вицотека

 • Izlazi Fata iz salona lepote i krene prema Muji, koji ju je čekao na obližnjoj klupici. Kad je prišla bliže, Mujo je pogleda i reče:...

 • КАКО ИДЕ
  Сократ: А ти што мислиш?
  Епикур: Лезет.
  Зенон: Само ни се чини дека иде.
  Сизиф: Се бутка.
  ...
 • Разговараат Хрват и Словенец.
  - Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв по улици,...

 • Две плавуши се допишуваат и едната и кажува како запознала некој дечко на интернет, а другава ја прашува:
  - Ти прати слика?
  - Да...