Заби

Трпе се фали на другарите:
- Конечно го одвикнав син ми од грицкање нокти!
- Како?
- Му ги скршив забите.

Вицотека

 • 1. Симптом: Студени и влажни нозе.
  Причина: Чашата ја држите под неправилен агол и пијалокот ви истекува.
  Решение: Внимателно...

 • Оди Мујо на гости кај Хасо и гледа на вратата пишува: Пази куче!
  Мујо од страв оди полека да не го осети кучето и ѕвони на врата. Хасо...

 •  Господи, имам проблем!
  - Што е Ева?
  - Многу сум ти благодарна за сите добра кои ми ги направи, но сепак не...

 • Тато, што е тоа кул?
  - Тоа ти е, синко мој, нешто многу убаво, модерно, нешто што сите го сакаат.
  - Добло, тато.