Лудило

Има четири степени на лудило:
1. Зборуваш сам со себе.
2. Се караш со себе.
3. Губиш во караницата сам со себе.
4. Не си правиш муабет повеќе.

Вицотека

 • Цветко го прашува Трпе:
  - Зошто раскинавте со Трпана?
  - Брат ја осетив нешто ми врти муабет деца семејство ова она…
  - Што...

 • Отишла Трпана во селската црква да се исповеда.
  - Оче згрешив, се сексав со попот Ставре од другата црква. Голем грев ли е тоа?...

 • Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка. Трпе се чуди и го гледа постариов...

 • Знаете ли што е ДНК?
  Да Не е Комшиско!