Глупав

Мујо го прашува Хасо:
- Што е подобро, да си глупав или да си келав?
- Да си глупав!
- E зошто глупав?
- Па затоа што не се гледа!

Вицотека

 • Во аптека:
  - Саат продавате?
  - Оф леле, од каде бе ние саат да продаваме?
  - Ај бе не ме заебаај, нели времето лечи сè?

 • Новинар запира случаен минувач:
  - Ако ги зголемат цените на се за 100% како ќе живееш?
  - Супер, ќе можам да си дозволам одмор во...

 • Двајца пријатели се среќаваат после 20 години и си прават домаќински муабети за своите семејства:
  - Што прави ќерка ти?
  - Ќерка...

 • Ако Чак Нирис ве боцне на Фејсбук ќе умрете!