Саат

Во аптека:
- Саат продавате?
- Оф леле, од каде бе ние саат да продаваме?
- Ај бе не ме заебаај, нели времето лечи сè?

Вицотека

 • Зошто луѓето од Чернобил не можат лесно да умрат?
  - Затоа што имаат над 3 срца.

 • Разговарале две пријателки, а едната рекла:
  - Готово го оставам мажот ми!
  - Зошто?
  - Ме третира како куче, не можам повеќе...

 • Плавуша и раскажува на својата другарка:
  Си седам дома и одеднаш некој ѕвони на вратата.
  Отворам, гледам еден младич.
  И тој...

 • Кога преминуваш улица секогаш гледај во автомобилите.
  - Семафорите никогаш не удираат човек!!!