Комшија

Отишол Трпе на доктор, но не можел да на најде неговата здравствена легитимација па отишол со здравствената легитимација на комшијата Цветко.
Кога отишол во болница, дошол на ред и докторката го прашала.
– Цветко, што ти е на тебе?
А Трпе одговорил:
– Комшија.

Вицотека

 • Се јавува човек и прашува:
  - Ало, дали е ова советувалиште за алкохоличари?
  - Да.
  - Сакам да ме посоветувате што да пијам...

 • Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот.
  Професорот:
  - Ти, што чепкаш таму место да вежбаш...

 • Што е разликата помеѓу Чак Норис и Хари Потер?
  - На Чак Норис не му треба метла за да лета.

 • Тужител повикува сведок, баба од 80 години и ја прашува:
  Госпого Трпевска, дали ме познавате?
  Како не те познавам господине...