Телефонирање

Кралицата Елизабета, Обама и Иванов заедно отишле директно во пеколот.
По некое време, Кралицата рекла:
- Ми недостасува Англија. Сакам да се јавам и да видам што прават сите луѓе таму.
Завртила, разговарала 5 минути и го прашала Ѓаволот колку должи.
- Пет милиони фунти, рекол тој, Елизабета напишала чек и му го дала.
По некое време, Обама станал љубоморен и почнал да вреска:
- Сега јас сум на ред! Да завртам во Америка и да ги прашам сите како живеат без мене!
Завртил, муабетел 2 минути, прашал колку потрошил, Ѓаволот му рекол 10 милиони долари, овој напишал чек и се смирил.
Иванов станал уште пољубоморен и државнички извикал:
- И јас сакам! Сакам да видам што прават луѓето во Македонија! Сакам да разговарам со сите! Со мојот кабинет, ма со сите!
Завртил во Македонија, зборел, зборел, зборел... го фатило 2 саата муабет. Конечно спуштил и прашал:
- Колку должам?
- Десет денари, рекол Ѓаволот.
- Како тоа 10 денари? Овие разговараа само неколку минути па платија еден тон пари а јас за два саата само 10 денари?
- Знаеш, кога вртиш од еден пекол во друг, тоа ти е локал.

Повеќе од ВицотекаБаба и дедо седат во дневна соба и гледаат телевизија кога дедото прашува: - Бабо ма, се сеќаваш каде ги оставив... + повеќе

Отишол некој човек на доктор и му вели: Докторе што да правам за да немам деца? Овој му вели: Еве ти кондом и стави го... + повеќе

Што рекла плавуша кога почнал да се тресе авионот? - Мора да е земјотрес!

Тато како бродот стои на вода ? - Не знам сине. Тато како лета авионот ? - Не знам сине. Тато како доаѓа сликата на... + повеќе