Политичар

Он:
Здраво, имам 40 години, се бавам со политика и сум поштен човек?
Она:
Здраво душо, имам 35 години, се бавам со проституција и сеуште сум девица!!!

Вицотека

 • Менувам здравствена книшка за штедна.
  Шифра: Здравјето е најголемото богатство.

 • Трпе фатил златна риба и рибата му вика:
  - Ќе ти исполнам 3 желби, само молим те не ме враќај во Вардар.

 • Во брзата помош докторот и диктира на сестрата:
  - Сестро, за овој пациент запиши дијагноза „повреда на черепот“.
  - А потрес на...

 • Спортски дисциплини во Македонија:
  - Да се ​​подигне кредит,
  - Прескокнување на рати,
  - Пливање во долгови,
  - Трчање...