Темница

Трпе и Џоле у канцеларија си разговараат:
- Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам.
- Е, како ќе го изведеш тоа, жити се?
- Еве вака, - се качил Џоле на ормарот у канцеларија и се закачил со нозете да виси наопачки.
Влегува шефот:
- Шо праиш бе Џоле, нормален ли си ти?
- Јас сум сијалица шефе.
- А јас мислам да земеш ти неколку дена одмор, да одиш да се одмориш убаво.
Се симнува Џоле од ормарот и излегува да си оди дома, а Трпе тргнува по него:
- Трпе, кај си тргнал па ти?
- И ја си одам дома шефе, не можам да работам у темница.

Повеќе од ВицотекаГи создал Господ мажот и жената, го погледал прво мажот и рекол: - Еј, ти супер си испаднал! Потоа ја погледнал жената... + повеќе

Отишол Трпе во сауна. Околу него само голи мажи. Одеднаш на некој му заѕвонил телефонот, типот бркнал во газот, го... + повеќе

Иде Обама во посета во Куманово и едно дете го прашува: - Тато вика дека не шпионирате преку компјутери? Обама: - Те... + повеќе

Зборив два гробара: Едн вика: Бреее уморан сам како куче днска сахранувасмо еднога сигурно е бија тежак 150 кила! А... + повеќе