Радодајки

Во едно село млад човек оди кај попот:
- Оче, грешев!
- Со која бе синко?
- Не можам да ви го кажам името!
- Со жената на кметот или на докторот? Не, не со тие!
- А со жената на поштарот, и таа е радодајка? И со неа нашите мажи прават грешки!
- Не, и со неа не сум!
- Штом не ми ги кажуваш имињата нема да ти ги простам гревовите!
Излегол тој од црквата и веднаш пријателите го заобиколиле:
- И што дозна?
- ОК, научив адреси на 3 нови радодајки во селото?

Вицотека

 • Зашто Македонци идев само у Грчку и у Охрид на одмор ?
  - Па ако идев подалеко ке им се одмрзне месо и ке се покварив патлиџани !

 • Влегува полицаец во автобуска станица, а таму се компјутеризирано. Целиот зачуден му приоѓа на компјутерот и го прашува:
  - Кога тргнува...

 • Трпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере:
  - Кој спиел со жена ми!?
  А од страна некој му дофрлил:
  - Ма немаш...

 • Име и Презиме: Зависи од кума и татка
  Хороскопски знак: Сом подзнак Дудук
  Адреса: Лева улица право у Десни Врата
  Професија...