Книга

Како се вика најмалата книга во светот?
- Странски инвестиции Македонија.

Вицотека

 • - Цветко, разбрав дека спиеш со моја Трпана. Тоа не е убаво!
  - Е не можам да го разберам Вашето семејство Трпе.
  Ти викаш не е...

 • - Ме сакаш ли?
  - Да.
  - Многу ли?
  - Многу.
  - А што ти се допаѓа најмногу?
  - Пивото.
 • Седи Трпана дома, кога некој заѕвонил на врата. Таа отворила, а пред вратата стоел непознат маж кој ја прашал:
  - Имате ли вие пи*ка?...

 • Што е разлика помеѓу жена французинка и жена македонка?
  Французинката во лева рака го држи мажот, во десната швалерот, позади неа...