Именка

На училиште децата учат за именки и пишување на голема буква, па едно од децата ја прашува:
- Учителке именката к“р„ се пишува со голема или мала буква?
Учителката:
- Мрш надвор ѓубре едно !
Детето излегло, и во ходникот го сретнува директорот и го прашува детето зошто не е на час, детето објаснува зошто не е на час, по што директоров оди кај учителката и и вели:
- Колешке не требало да го избркате детето, требало да му објасните дека именка к*р,
за мажи до 50 год. се пишува со голема буква “К„
за мажи помеѓу 50 год и 65 год. се пишува со мала буква “к„ ,
а за мажи над 65 год. се брише цела именка и воопшто не се пишува.

Повеќе од ВицотекаЛежи пациент во болница и го прашува докторот: Докторе, ќе можам ли јас да свирам на гајда после операцијава? Докторот... + повеќе

Еден ден, во прелетување низ шумата гавранот видел парче леб. Вешто го зел и почнал да си размислува: - Не смеам да си... + повеќе

Меден месец е време меѓу: ''можам'' и ''можев и подобро''.

Оди жена на контрола кај докторот откако овој и препишал машки хормон тестостерон, па му се жали во врска со некои од... + повеќе