Спавача

Млада невеста насабајле се шета гола низ дома, и ја сретнува свекрвата и и вели:
Свекрвата:
- Леле чедо, што така гола, ами срамота е, земи одма облечи се да не те види некој!
Снаата:
- Ами ова сега е модерно, ова е невидлива спавача.
Другиот ден еве ја свекрвата се шета гола по дома и ја сретнува мажот - свекорот и и вели:
- Аман мори кај туку се шеташ гола, не ти е срам, ај земи облекувај се да не те види некој!
Свекрвата:
- Ами ова сега е модерно, ова е невидлива спавача.
Се подзамислил малку мажот и и вели:
- Ами ако е модерна во ред, ама ај земи малку испеглај ја негледаш дека целата е истуткана???

Вицотека

 • Умира дегустатор на вино кај еден познат велетрговец со вино, па фирмата објавува оглас за вработување на нов. Се пријавува еден валкан...

 • Трајче му се жали на Трпета:
  - Знаеш ли ти дека жена ми ме изневеруе с'с петла, најде пердуви у кревет!
  - Ееее, тој не е ништо,...

 • Почитуванa свекрво?
  Немојте ве молам, да ме учите како да ги растам своите деца.
  Јас живеам со едно од ваше дете и верувајте ми,...

 • Комшии прават муабет:
  - Комшија зашто додека жена ти пее, ти секогаш излагаш надвор, или на тераса или на улица?
  - Па да, не...