Течен сапун

Отишол Рамче да се избања навечер во градската фонтана. Почнал да се бања, кога гледа, идат три жени накај него. Рамче го фатило срам и решил да се преправа дека е дел од фонтаната. Го ставил сапунот во уста и се вкочанил.
Дошле жениве до него и првата го потегнала за таквото, а Рамче го прегризал сапунот на пола и му излетала едната половина од уста.
- Види ама интересна фонтана - викнала жената
Земала и вторава го потегнала за таквото, а на Рамче му излетала и другата половина од сапунот. Фаќа третата жена и потегнала ама ништо. Потегнала уште неколку пати и им викнала на другите:
- Видете, јас добив течен сапун!

Вицотека

 • - Трпе, јас синоќе бев излезена со еден интелектуалец !
  - Што е тоа?
  - Па тоа е интелектуалец.
  - И, како си помина?...

 • Богат француски производител на вино дошол во некоја кафеана во Кавадарци и ставил 5.000 евра на масата и рекол:
  - Кој може на екс да...

 • Што е илузија?
  - Кога после 25 години брак ке забележиш дека жена ти не е страствена, него има астма.

 • Учителката го прашува малиот Трпе што е демократија?
  - Тоа ти е учителке кога двајца будали, имаат повеќе право отколку еден паметен!