Тетоважа

Влегува некој тип во салон за тетовирање и вика: Сакам на грбот да ми истетовираш пич*а.
- Добро, нема проблем...
- После десет минути: Готово !
- Како бе готово, толку брзо ?
- Е што е тешко да истетовирам пет букви!

Вицотека

 • Имало натпревар во борба на кучиња, и кучето на Цветко се живо исподавило и освоило прво место.
  Еден од жирито возбудено го прашува што...

 • Вози Мујо точак и го среќава Хасо:
  - Мујо, од каде ти е точакот?
  - Абе си одам јас по шумата, и одеднаш ја гледам комшивката како...

 • - Зошто кучињата имаат повеќе достоинство од човекот?
  - Затоа што кучињата молат на две нозе, а човекот на четири.

 • - Докторе, не знам што да правам. Мажот ми ме фати со љубовник и од тогаш пелтечи.
  Докторот ја гледа згодна и убава и и вели:
  –...