Лото

Влегува човек во банка, и и вели на службеничката на шалтерот:
- Слушај мори! Сакам да отворам сметка во оваа глупава банка!
- Г-не ве молам да не употребувате ваков јазик.
- Слушај мочло! Сакам да отворам сметка, а не да слушам предавања од некоја гадотија како тебе.
На ова службеничката збеснува и го вика одговорниот.
- Повелете г-дине. Во што е проблемот?
- Сакам да отворам сметка ама не можам од оваа овцава овде.
- Г-не ве молам однесувајте се пристојно! - вели шефот,
- Јас само сакам да го ставам во одвратнава банка 10 милиони евра што го добив на лото!
- И што, оваа глупачава Ве нервира!!!

Вицотека

 • Доваѓа Хасо дома и ву вика на Фату:
  - Аман Фато, ајмо доле на мост, да видиш он'ј твој будала Мујо што прави. Фатија некога и га ебава...

 • Што ти е сопругот по занимање? – ја прашува едната комшивка другата.
  - Агроном по музика - одговара другата.
  - Што е тоа? –...

 • Наставничката ги испрашува учениците:
  - Што ни дава кокошката?
  - Јајца!
  - А што ни дава кравата?
  - Млеко!
  - А...

 • Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата. Кога заплака, се појави Господ и го...