Временските зони

Медведев му се јавува на Путин:
- Владимире, овие временските зони многу се заебени, дај да ги смениме.
- Зошто бе Медведев?
- Вчера се јавувам во Јапонија да му честитам роденден на Јапонскиот претседател,а тој ми вели дека му бил вчера.
- Добро, ама тоа не е добра причина - вели Путин.
- Ама не е само тоа, истото ми де случи и денеска, се јавувам во Полска да им дадам сочуство за авионот што се сруши со 500 патници, а тие ми велат дека уште не бил полетан.

Повеќе од ВицотекаВо нашата земја место има за сите. Можеби ќе недостигаат крстови!

Mata i Stipa idu iz birtije dobro nalokani... Mata je malo pretjero pa povrati... po košulji... kaže; jooj ubit će me... + повеќе

Бидејќи на 21 декември е крај на светот, се прогласува за неработен. Ќе се обработува на 10 јануари. Загрижен студент:... + повеќе

Идат другари под прозор кај некој папаучар: - Ајде другар во кафана? Папаучарот: - Чекај да ја прашам жена ми! После... + повеќе