Економист

Влегува шефот во работилница и го прашува вработениот.
- Колку столови направи денес?
- Два.
- Само два!? Јас до сега ќе направев десет.
- Па нормално шефе, вие сте столар, а јас дипломиран економист!!!

Вицотека

 • Педер - Шупак Мераклија
  Птиците умираат пеејќи - Биљбиљ пупунец, цр цр цр
  Ананас- Машала Шишарка
  Тенк - Беља багер
  ...

 • Бија си некад некој много ружан принц, бија толко грозан што Пепелашка дома си отишла јоште у 10:30!

 • Мујо го прашува Хасо:
  - Кога би се родил уште еднаш што би сакал да бидеш?
  - Коњ, одговара Мујо.
  - Е два пати исто не може...

 • - Како на англиски ќе кажете дека во недела бабата нема да ви дојде на ручек?
  - Јес!!