Памтење

Мочаат под едно дрво зајакот и магарето.
Магарето - Зајко, зошто курето ти е со цртки.
Зајкото - Е, па за секоја девојка ставам по една цртка. А, зошто ти немаш цртки?
Магарето - Мене, зајко, ме памтат!

Вицотека

  • Жената се враќа од доктор каде и кажале дека ќе живее уште 12 саати, па му вели на мажот дека сака за последен пат да води љубов со него,...

  • Доцна вечерва заврши средбата меѓу лекарите кои штрајкуваат против проектот „плата по учинок“.
    Конечно они се договорија и донесоа ново...

  • Неверство е кога две погрешни лица ја прават вистинската работа.

  • Батко Ѓорѓија отишја куде адвоката и га прашуе:
    - Извини да те прашам, колко наплаќаш за услуге?
    - 100 евра за три прашања....