99

Некоја плавуша била на квиз во кој поставуваат прашања и одговара прв оној кој прв ќе притисне на тастерот. Водителот чита прашање:
- Ако на брод имало 99 патници, колку останале кога се превртел во морето?
Плавушата прва се јавува и пука како од пушка : 66 !!!

Вицотека

  • Умрел Бил Гејтс и отишол кај Господ. Бидејки направил многу за народот и за целото општеството, Господ му рекол да бира каде сака да биде во...

  • U opticarskoj radnji. Zena se obraca muzu.
    - U nedoumici sam, sa ovim izgledam ruzno al su jeftine ,sa ovim drugim izgledam lepo al su...

  • Доктор држи предавање пред голема публика во Оксфорд:
    Материјалот што го ставаме во нашите стомаци требаше да не убие - барем повеќето...

  • - Мамо, мамо, што е тоа оргазам?
    - Не знам сине, оди прашај го татко ти.