Исповед

Градоначалникот на општината требало да одржи говор на прослава по повод 15 годишнината од службата на општинскиот свештеник.
Бидејќи градоначалникот доцнел, свештеникот решил да одржи краток говор за да помине времето.
- Првиот свој впечаток за општината јас го добив од првиот исповед.
- Кога го сослушав си помислив дека Архиепископот ме прати на ужасно место.
- Првиот човек кој се исповеда ми кажа дека крадел пари од своите родители, дека многу крадел на работното место, често ја изневерувал жената со проститутки, а понекогаш продавал и дрога.
- Како капак на сето тоа ми кажа дека се заразил со венерична болест од својата сестра.
- Бев потресен...
- Но со текот на времето се запознав и со другите луѓе и видов дека не се сите такви.
- Видов паметни, добри и одговорни луѓе.
- Ете така поминаа 15 години од мојата кариера како свештеник.
Конечно дошол и политичарот за да оддржи својот долгоочекуван говор. Се извинил за доцнењето и почнал:
- Никогаш нема да го заборавам тој ден кога се појави нашиот нов свештеник.
- За моја огромна среќа јас прв се исповедав кај него...

Вицотека

 • Вози Мујо точак и го среќава Хасо:
  - Мујо, од каде ти е точакот?
  - Абе си одам јас по шумата, и одеднаш ја гледам комшивката како...

 • Се враќа синот од школо дома и му вика на татко му:
  - Тато, јас сум педер!
  Таткото:
  - Абе седни учи таму, педер бил ???

 • Излегува едно бате од Mercedes S300 ганц нов.
  Се врват некои батиња и го прашуваат?
  - Еј, Љутвим, како бе Мерцедесот?
  ...

 • Го фаќаат Столе при грабеж на банка и го носат на суд.
  Судијата:
  -Ако ги вратиш парите, ќе ти ја намалиме казната.
  Столе:...