Американски милијардер

Новинар интервјуира американски милијардер:
- Како стекнавте толкаво богатство?
- Многу едноставно. Кога стигнав во Њујорк, на пристаништето најдов едно јаболко. Убаво го исчистив и го продадов за еден долар. Со тој долар купив уште две валкани јаболка, ги исчистив и ги продадов за два долари. Потоа купив четири јаболка и!
- Извонредно, се воодушевил новинарот. Потоа повеќе купувавте повеќе продававте!
- Па не, не баш. Кога купив четири јаболка дознав дека умрел дедо ми и дека сум наследил 10 милијарди долари.

Вицотека: 

Вицотека

 • Заминува Трпе на службен пат за
  Германија со воз. Тргнува возот, овој го отвара прозорецот и вика:
  - Трпаноооо чувај ги децатааа...

 • Трпана си доаѓа дома со нови обетки. Трпе ја прашува:
  - Од кај ти се?
  - Ги добив на лотарија.
  После некое време пак:...

 • Државен службеник оди на суд поради афера.
  Жена му загрижена го прашува:
  - Леле мажу, а ако те осудат и да треба да лежиш?...

 • Шетаат татко и син на пазар, и синот го прашува татка си:
  - Тато, тато, што се овие?
  - Сини сливи.
  - А зошто се црвени?...