Рај

Умира Рамче, и на вратата од рајот слуша глас:
- Добредојдовте во рајот, тука не треба да се грижите за пари, тука пари нема. Не треба ни за работа да се грижите, оти ни работа нема.
А Рамче:
- Леле црни ја, пак ли во Македонија ме донесоа бре!!!

Вицотека

 • Родителите го однеле 6 годишниот Перица на нудистичка плажа. Како што Перица си играл на плажата, така приметил дека некои жени имале...

 • Тинејџерот Трпе се јавува кај Вера и ја прашува:
  - Здраво, што правиш?
  - Вршам научно истражување од областа на нуклеарната...

 • Две Циганки седат и си прават муабет, и Чае и вели на Ајше:
  Леле, ене го Баци иде со цвеќе, сега ќе ми бара дунда!
  Оти мори, вие...

 • Адвокат: Дали сте сексуално активни?
  Сведок: Не, само лежам.

  Адвокат: Кога ви е роденденот?
  Сведок: 18 јули.
  Адвокат...