Крајници

Што прави плавуша кога нејзиниот дечко ќе и рече дека и треба повеќе простор?
Ги вади крајниците

Вицотека

 • Оди Трпана на фудбалски натпревар и му довикува на судијата:
  - Море судија абдал еден што не им фрлиш уште некоја топка,
  не...

 • Иранскиот претседател седи пред компјутерот во собата на нуклеарно ракетниот центар,
  на мониторот гледа седница на Америчкиот конгрес...

 • Трпана му вели на Трпе:
  - Трпеее!
  - Зошто се лутиш?!
  - Нели идејата за тројка беше твоја?
  - Точно!
  - Ама сепак...

  • Питагорина теорема на недвижности:

  Квадрат во центарот е еднаков на збир од квадрати на периферија од...