Трпе пратеник

Телефон ѕвони во станот на Трпе, пратеник во Собранието.
Се јавува неговата сопруга и слуша мил женски глас:
- Добар ден!
- Дали е тоа станот на Трпе? Ми треба Трпe!
- А кој го бара?
- Овде е една негова школска другарка!
- Лажеш курво, Трпе никогаш не одел во школо.

Повеќе од ВицотекаНемојте да се чудите кога ќе видите како наш пратеник си ја брише устата со тоалетна хартија! Знае тој што правеше на... + повеќе

Зима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува. Доаѓа крава и се... + повеќе

Жената се враќа од доктор каде и кажале дека ќе живее уште 12 саати, па му вели на мажот дека сака за последен пат да... + повеќе

Трпе решил да купи стан во Скопје, бендисал еден и прашува: - Добро станчево е супер, а дали е тивка населбава? - Како... + повеќе