Штала

Зошто го ставиле коњот пред владата?
- За да знаат туристите каде е шталата!

Вицотека

 • Влегува некој тинејџер со вокмен на уши, рокнат до даска, во автобус и седнува до некоја баба.
  Бабава седела мирно некое време, ама...

 • Ќерката:
  Мама сакам коњ?
  Ќе го добиеш, ќерко кога ќе се омажиш!

 • Атрактивна плавуша во мини суќниче држејки се за рака се качува со дечкото на ескалаторот во некој маркет. Долу се собрала толпа луѓе и...

 • Синот го прашува Трпе:
  - Тате, може ли да ги вратам шишињата од синоќа и со кауцијата да купам леб?
  - Може бе сине, а бе ако не...