Возач

Се вози Перица во автобус и си пее:
- Да беше татко ми слон, а мајка ми слоница, јас ќе бев слонче!
Си пее понатаму:
- Да беше тато коњ, а мама кобила, јас ќе бев ждребе!
Го слуша тоа шоферот и му вика:
- А да беше татко ти педер, а мајкати проститутка, што ќе беше ти ?!
Перица му одговара:
- Возач на автобус !!!

Вицотека

  • Менувам жена поради еднолична исхрана,
    секоја вечер за вечера пица.

  • Мајк Тајсон влегува во рингот. Против него требало да се бори некој силен боксер, но во последен момент се откажал. За да не пропадне шоуто...

  • Трпе на суд, и судијата му вели:
    Господине Трпе според новите стандарди на ЕУ, ќе мора да ве осудиме за нелегално производство на...

  • Млада и стројна мажена ќерка доаѓа кај мајка си:
    - Леле ќерко, што се случило? Десното око ти е сино, а ни левото ти нема баш природна...