Зеде

Ѓупчето му викат на мајка му - Мамо, мамо, тато знајш шо зеде?
Мајката: - Не.
Ѓупчето: - Зеде се обесе!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Ја тепал мажот жената и оваа му викнала полиција.
  Дошла полиција и полицацот му вели на мажот:
  - Г-дине знаете ли вие дека според...

 • Како може да се нарече Југославија по смртта на Тито?
  Титаник.

 • Imamo komšiju u ulici kojeg svi zovemo Žuti. Kupi on zeleni auto a majka mu kaže:
  • Pa kud zeleni crni Žuti?

 • Кој сообраќаен знак не постои во Црна Гора?
  Работи на патот!