Задник

Си биле тројца мажи и зборувале за тоа чија жена има поголем задник:
- Мојава, кога ќе седне на шоља, не може да ја видиш шољата.
- Не е тоа ништо, вели вториот, мојата не може да помине низ врата од големиот задник, мора низ прозорец да влегува.
А третиот вели:
- А мојана има плави очи. Е што има тоа врска со голем задник?
- Е па се друго е задник.

Вицотека

 • Postrojio kapetan vojnike pa pita jednog:
  - Odakle si ti?
  - Od Niš - reče ovaj.
  - Ne kaže se od Niš nego iz Niša,pizda ti...

 • Која е разликата помеѓу Македонец и Леси ?
  - Леси секогаш се враќа дома,
  - Македонец кога ќе отиде во Европа, никогаш повеќе.

 • Соседот го прашал Цветко:
  - Абе, да не ти пуши кравата?
  - Не!
  - Епа тогаш ти гори шталата.

 • Судијата прашува:Зошто ја убивте вашата жена?​
  - Ја затекнав гола со еден маж.​
  - Зарем не беше подобро да го убиете него?​...