Роден

Трпе го носи син му во некое атеље и му вика на уметникот:
- Еве ти го! Научи го да слика!
- Ама господине, тоа не е така лесно. Треба да сте роден за тоа.
- Па еве го бе алоо, не гледаш, роден е!

Вицотека

 • Итар Пејо тргнува на одмор и и вели на комшиката:
  Верко, ние ќе одиме на одмор на море, да фатиме малку боја.
  Ти од време на...

 • Плавуша полагала за возачка дозвола. Следниот ден ја сретнал комшијата и ја прашува:
  - И, како? Положи ли?
  - Не знам, членот од...

 • Pita učiteljica djecu na satu:
  - Što je to bijelo i ima dvije noge?
  Marica odgovori isti tren: - Kokoš, učiteljice!
  - Točno...

 • Што е програмер:
  Личност која ќе ти го реши проблемот што не си знаел дека го имаш, и тоа на начин на кој нема да го разбереш.