Ништо

Отишле Трпе и Трпана кај бабата и дедото на гости и бабата почнала да спрема нешто за јадење.
- Немој бабо не сум за ништо. – и рекол Трпе.
- Знам зете дека не си за ништо, ама барем јади нешто!

Вицотека

 • Како се збогуваат вампирки - лезбејки?
  - Се гледаме за месец дена!

 • Ги прашува учителката децата што сакаат да бидат кога ќе пораснат.
  Прв се јавил малиот Зоки: - Јас ќе бидам мафијаш!
  - Де бре...

 • Си биле поп и оџа - комшии. Попот изградил црква а оџата џамија, попот купил BMW и оџата купил BMW.
  Попот земал да го пере BMW, а оџата...

 • На Трпе по телефон му се јавува неговиот пријател од Словенија и го прашува:
  - Па како си Трпе, како се живее во Македонија?
  - Ух...