Start

Зошто за да го изгасиме компјутерот мора прво да кликнеме на Start?

Вицотека

 • - Тате, тате, зошто невестата е облечена во бело?
  - Епа сине бела техника, пере, готви, мие…

 • - Зошто лавовите и тигрите во скопската зоолошка градина се толку исушени?
  - Држат диета за да избегаат меѓу решетки!

 • Трпе, мртов пијан, запуштен, небричен со шпил од карти во рака, пушејќи цигара ѕвони на ѕвончето во една куќа.
  Вратата ја отвара една...

 • Блажо се вратил дома мртов пијан.
  Тропал на вратата но Мара не му отвара.
  Мара:
  - Бегај бе пијаницо една, не сакам да те...