Забоболка

Зошто една девојка останала бремена?
Зошто лебот е изгорен?
Зошто имате забоболка?
Одговор: Не е изваден на време!

Вицотека

 • Учителка држи курс по Географија на 20 плавуши. Прво прашање:
   Каде се наоѓа Америка?
  Марија, една од...
 • Каква е разлика измеѓу свекрву и слнце?
  - Никаква, ни у едно ни у друго неможеш да гледаш повише од 2 минута!

 • Кога Чак Норис јаде кикирики,
  он точно знае која е Кики а кој е Рики!

 • Си биле две ѓупки и ваделе моркови и вади едната 30см морков и другата му вели:
  - Ко на маж ми е!
  - Толкав му е?
  - Не бе...