Скратено

Зошто зборот „скратено“ е толку долг?

Вицотека

 • Неверство е кога две погрешни лица ја прават вистинската работа.

 • Поларно мече ја прашува мајка си:
  - Мамо, ја сум поларно мече?
  - Да бе сине!
  - Ама баш она вистинско бело поларно мече?...

 • Трпе оди во продавница за спортска опрема:
  - Имате ли падобрани?
  - Да!
  - Ве молам да ми објасните како се користат?...

 • Разговараат Рус и Амер кој е похрабар.
  Рус:
  Јас се и измочав на Белата Куќа.
  Амер:
  А јас се исрав пред Лениновиот...