Меден месец

Новопечен морнар е на своето прво морско патување кое претставувало и крстарење. Но, нешто очигледно не му е јасно па го прашува капетанот:
- Господине капетане, навистина не ми е јасно зошто бродот се ниша на толку мирно море.
- Па, 80 % од патниците на ова патување се на меден месец - oдговорил капетанот!

Вицотека: 

Вицотека

 • Во лифт заглавиле еден дечко и една малку грда девојка.
  Девојката го предупредува:
  - Ако пробаш нешто ќе почнам да врискам!...

 • Смртта дошла по Трпе, заѕвонила на врата и Трпе отворил:
  - Добар ден, Трпе.
  - Добар ден.
  - Дојдов по твојата душа!
  ...

 • - Драги, мислам дека карбураторот се наполни со вода.
  - Знаеш ли ти воопшто каде се наоѓа карбураторот?
  - Па знам драги, во...

 • Си бил некој хакер.
  Поминувал покрај градилиште и му паѓа цигла врз глава.
  Хакерот :
  - Аман бе од овој тетрис !!!