Славење

Разговараат две пријателки:
- Откако му побарав развод на мажот ми, не престанува да пие. Загрижена сум!
- Нема за што да се секираш, ќе престани со славењето за некој ден!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаMaж ја испраќа жената му кај роднините во Америка. Авионот полетал и тој почнал да се моли: - Боже, те молам земи ја,... + повеќе

Разговараат Мујо и Фата: Фата: Абре Мујо што е ова големо во дворов? Мујо:  Е Фато тоа е мојот нов трактор IMT-539.... + повеќе

СМС: - Маче, купив шампањско и колачиња, станот е наш цела ноќ, те чекам! Одговор: - Мачето го нема, јас сум нејзиниот... + повеќе

Отишол Рамче да се избања навечер во градската фонтана. Почнал да се бања, кога гледа, идат три жени накај него. Рамче... + повеќе